My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2019-2011

Het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld

We introduceren het meest milieuvriendelijke toiletpapier ter wereld. Het meest milieuvriendelijke toiletpapier is het enige echte CO2-neutrale toiletpapier op basis van 100% gerecycled papier en een milieuvriendelijk productieproces, dat toch net zo zacht en wit is als normaal toiletpapier.

“Veel gebruikers weten niet dat voor het overgrote deel van het toiletpapier nog steeds gebruik wordt gemaakt van speciaal daarvoor gekapte bomen. Dat is totaal onnodig. Vandaar dat wij Satino Black maken op basis van 100% gerecycled papier”, aldus Henk van Houtum, directeur van Van Houtum. “Daarnaast hebben we afgelopen 2,5 jaar een nieuw productieproces ontwikkeld om alle schadelijke chemicaliën te kunnen vervangen voor natuurlijke, biologisch afbreekbare grond- en hulpstoffen.”

Milieudoelstellingen
“Black is het nieuwe groen” zegt Nick op den Buijsch, Conceptmanager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bij Van Houtum. “Wereldwijd stellen consumenten, bedrijven en overheden steeds strengere eisen aan producten en willen ze tegelijkertijd hun bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu. Satino Black is speciaal ontwikkeld om met één simpele handeling direct een stap dichter bij gestelde milieudoelstellingen komen. Hiermee wordt het voor iedereen mogelijk om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het onnodig uitputten van de natuurlijke voorraden op onze planeet. Groen wordt stoer met Black.”

Water- en energieverbruik voor de productie van Satino Black behoren al tot de laagste ter wereld in de sector. CO2-neutraliteit wordt geborgd door de inzet van 100% groene energie. Cradle to Cradle geeft de garantie dat chemicaliën voor de productie van Satino Black omgezet zijn naar natuurlijke en biologisch afbreekbare hulpstoffen. Onschadelijk voor mens en milieu.
WEPA Nederland B.V.

Boutestraat 125
6071 JR Swalmen
088-018 30 00
info@wepa.nl
www.wepa.nl

Waar duurzaamheid en design jouw toiletruimte tot het visitekaartje van de organisatie maken: Satino Black. Alle Satino Black producten worden CO2-neutraal geproduceerd en zijn 100% veilig voor mens en milieu. Naast toiletpapier en papieren handdoeken bestaat het Satino Black concept uit handzeep, foamzeep, toiletbrilreiniger, alcoholgel en bijbehorende trendy, matzwarte dispensers.