My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

Doorloopsluizen in flexibel design

Het design verenigd basisvormen, kleuren, oppervlakken en bedieningselementen in een uniforme look. Het modulaire design biedt diverse uitvoeringsvarianten met naadloos geïntegreerde en innovatieve functionaliteiten. De kwalitatief hoogstaande sluis is slechts 1200 mm lang, past daarmee binnen beperkte ruimtes en voldoet (middels horizontale sensoren op beenhoogte) aan alle standaard veiligheidseisen.

Voor omgevingen waar naast veiligheid ook behoefte aan beveiliging is, bieden de Argus 60 (1650 mm) en Argus 80 (1660 mm) sluizen uitkomst; deze beschikken over een extra verticale sensorstrip die opeenvolgende of uit een verkeerde richting komende personen beter herkent. Hiermee wordt de doorgang tot één persoon beperkt, zelfs voor personen met bagage of rolstoelgebruikers. Voor deze laatst genoemde groep kunnen alle typen Argus sluizen ook worden geleverd met een grotere doorgangsbreedte, waarbij op contactbasis tevens de mogelijkheid bestaat om deuren van de sluis niet volledig maar tot de standaard doorgangsbreedte (650 mm) open te sturen. Een verdere verhoging van het beveiligingsniveau kan worden gerealiseerd door toepassing van verhoogde deurvleugels (max. 1800 mm), eventueel met verhoogde aandrijfkolommen als extra veiligheidsbarrière. Bij Argus 60 en 80 sluizen kan sfeerverlichting worden toegevoegd waarmee een verfijnde uitstraling van afwerking aan zowel de sluis als ook aan de omgeving kan worden toegevoegd. Aanvullende rood of groen verlichte elementen kunnen worden gebruikt om de bedrijfsstatus van de sluis aan te geven. Kaartlezers kunnen subtiel in de sluis worden in- of opgebouwd. De nieuwe slanke en geruisloze aandrijvingen zijn standaard voorzien van slimme vergrendelingsunits welke zorgen voor een extreem laag energieverbruik tijdens rustsituaties. Integratie van het dormakaba SafeRoute systeem maakt de sluizen tevens geschikt voor toepassing in vluchtwegen.

Standaard:
- flexibel design
- korte sluislengtes
- veiligheid conform EN16005 (horizontale sensoren)
- verhoogde beveiliging (verticale sensoren Argus 60 - 80)
- MCBF: tot 8.000.000 cycli

Optioneel:
- verhoogde deurvleugels / aandrijfkolommen (extra veiligheid)
- verschillende doorgangsbreedtes
- sfeerverlichting en/of statusweergave
- mogelijkheid in/opbouw kaartlezers
- geruisloze aandrijving; laag energieverbruik
- geschikt voor vluchtweg

Door gebruikmaking van modulaire en lichte systeemcomponenten is het aantal typen doorloopsluizen van dormakaba terug gebracht van acht naar slechts drie varianten. Zonder beperking in stabiliteit, veiligheid, beveiliging, design en functionaliteit wordt hiermee besparing op productie, transport, opslag, beheer etc. gerealiseerd, waar ook de eindklant van profiteert en wordt de keuze voor de juiste sluis tevens eenvoudiger gemaakt. De kleuren van behuizing, toprail, aandrijvingen en zijpanelen kunnen vrij worden afgestemd op de situatie ter plaatste waardoor architecten niet langer worden belemmerd als het gaat om de door hun gewenste vrijheid in design. Hoewel de sluislengtes relatief kort zijn, worden gebruikers daarvan optimaal gedetecteerd zodat zowel veiligheid als ook het gewenste beveiligingsniveau kan worden gerealiseerd. Tevens levert de korte sluislengte besparing in het benodigd aantal vierkante meters aan plaatsingsruimte op en / of maakt het plaatsing in kleinere bestaande ruimtes mogelijk. Naast sfeerverhoging kan optionele LED verlichting middels statusweergave en een indicatie van de juiste looprichting ook bijdragen aan een veiliger en verhoogd gebruiksgemak. Verhoogde deurvleugels en aandrijfkolommen zijn op alle sluisvarianten mogelijk waarmee zelfs met de meest eenvoudige sluis een extra veiligheidsbarrière kan worden gecreëerd. Door gebruik van ‘slimme’ vergrendelingsunits worden energieverbruik, geluidsniveaus en slijtage van de aandrijvingen voorkomen. Uitbreiding met het nieuwe dormakaba SafeRoute systeem maakt toepassing van de nieuwe sluizen in vluchtwegen mogelijk. Met een MCBF getal van 8.000.000 cycli voor sluizen met standaard doorgangsbreedte (650mm) en 6.000.000 cycli voor sluizen met een grotere doorgangsbreedte behoren de nieuwe Argus sluizen tot de hoogste klasse binnen hun soort. Kortom: met de Argus doorloopsluizen levert dormakaba innovatieve producten met een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding.

Op onze stand C34 in hal 1 wordt de Argus 60 doorloopsluis gepresenteerd. Deze is voorzien van een optionele zwenkdeur die zorgt voor een kostenefficiënte doorgang voor mindervaliden of transport van grotere objecten. De sluis wordt bediend door middel van ingebouwde dormakaba toegangscontrolelezers die op hun beurt bediend kunnen worden met een smartphone. De toepassing van lezers van derden in deze sluizen is eveneens mogelijk. Demonstratie op de stand. Op onze speciale Argus website is er meer over de Argus doorloopsluizen (ook wel sensorsluizen) te vinden: www.argus-innovations.com.dormakaba Nederland

Dalwagen 45
6669 CB DODEWAARD
088-352 33 33
info.nl@dormakaba.com
www.dormakaba.nl

Uit de fusie van Dorma en Kaba in 2016 is dormakaba ontstaan. Wij bieden producten, oplossingen en services voor beveiligde èn comfortabele toegang tot gebouwen en ruimten. Van deurdrangers, antipaniek sloten en automatische deuren tot toegangscontrolesystemen, cilinders en hotelsloten. Alles uit één hand. Met meer dan 150 jaar ervaring staan wij voor veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.