My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2019-2011

Watermist brandblusser, die nevenschade vermijdt

De watermist brandblusser is uitermate geschikt in situaties waar nevenschade absoluut vermeden moet worden. Hierbij moet je denken aan musea, archieven, cleanrooms, zorginstellingen, technische ruimten enz. Bovendien is watermist ook geschikt voor het blussen van olie- en vetbranden (brandklasse F). Watermist is niet elektrisch geleidend en niet corrosief; hierdoor is het veilig bij gebruik in de aanwezigheid van elektrische apparatuur.

De blusschuimcilinder wordt bij de keukenopstelling gemonteerd. De speciale Cesaflex detectieleiding wordt bovenin de afzuigkap geïnstalleerd. Aan het einde van de detectieleiding wordt het eindstuk aangesloten met de manometer en de handbedieningsknop. Dit eindstuk wordt binnen handbereik, maar op een veilige plek, gemonteerd zodat het systeem veilig handmatig geactiveerd kan worden.

Een brand brengt altijd enige vorm van schade met zich mee. En nevenschade door het toegepaste blusmiddel moet daarom ook zo gering mogelijk zijn. Zelfs de meest milieuvriendelijke schuimblusser laat iets van residu achter en CO2 is slechts in beperkte situaties toepasbaar. Blussen met water is ook niet zonder risico, maar in deze specifieke vorm kan het een verrassend goede oplossing zijn.

Werking van watermist
Het geheim van het blusmiddel watermist zijn de fijne waterdruppels waaruit het bestaat. Deze uiterst kleine druppels maken de waternevel blussers zeer effectief. Het koelend vermogen en de lokale zuurstof verdringing zijn de belangrijkste effecten. Daarbij beperkt het de warmte- en rookontwikkeling waardoor de vluchttijd wordt verlengd en overlevingskansen toenemen. Het water wordt door het speciale spuitstuk verneveld in zeer kleine waterdruppeltjes (≤ dan 0,1 mm diameter). Hierdoor ontstaat een groter koelend oppervlak dan een normale water- of schuimstraal biedt. Dit zorgt niet alleen voor bestrijding van de brand maar beschermt ook personen en goederen tegen de hitte en het vuur. De Saval WMC watermist blusser is beschikbaar in een 2 en 6 liter uitvoering.Saval

Huifakkerstraat 22
4815 PN BREDA
076-548 70 00
info@saval.nl
www.saval.nl

Sinds 1925 actief op het gebied van brandbeveiliging, gespecialiseerd in de productie van brandblussers en brandslanghaspels. Daarnaast verzorgt Saval het onderhoud van genoemde blusmiddelen en noodverlichting en maken veiligheidsopleidingen zoals onder andere BHV, VCA en EHBO het assortiment compleet.