My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2019-2011

Productief met slimme natuurtechnologie

Planten hebben een positief effect op mensen en op het binnenklimaat van gebouwen. De vraag naar groene wanden neemt toe. Logisch, als je bedenkt dat groene wanden in staat zijn om de lucht te zuiveren van vluchtige organische stoffen (VOC’s). Dit zijn de veroorzakers van productiviteitsverlies en de meest voorkomende gezondheidsklachten in gebouwen. Met de aansturing van een ventilatiesysteem door een WIFI-sensor en de monitoring app, bevordert het slimme luchtzuiveringssysteem een gezond binnenklimaat door afbraak van deze stoffen door planten.

Uniek modulair luchtzuiveringssysteem
Er is steeds meer aandacht voor het belang van een gezond gebouw waar medewerkers zich comfortabel, productief en vitaal voelen. Toch is er nog veel onbekendheid over de invloed van schadelijke stoffen in o.a. tapijt, meubilair en papier, omdat klachten vaak pas op langere termijn chronisch worden. Maar hoofdpijn en klachten aan ogen, neus en keel komen wel vaak voor. VOC’s veroorzaken deze klachten al bij lage concentraties. Cloud Garden heeft een uniek systeem ontwikkeld dat waarde toevoegt aan (bestaande) groene wanden door VOC’s af te breken.  

Duurzame en groene oplossing die thuishoort in het kantoor van de toekomst
Een WIFI-sensor stuurt het slimme ventilatiesysteem aan. Wanneer de sensor hoge VOC-waarden registreert, blazen de ventilatoren de stoffen naar de plantenwand waar ze door de planten worden afgebroken. De sensor registreert daarnaast de gemeten waarden en plaatst deze in de cloud. De facility manager kan het verloop van de waarden inzien via een app.  

Cloud Garden past in het kantoor van de toekomst. Het biedt een duurzame en groene oplossing voor een gezond gebouw met vitale medewerkers.Cloud Garden B.V.

Ceintuurbaan 15
8022 AW ZWOLLE
06-537 846 77
info@cloudgarden.nl
cloudgarden.nl

Het slimme luchtzuiveringssysteem van Cloud Garden voegt waarde toe aan (bestaande) groene wanden. Planten zijn in staat om vluchtige organische stoffen (VOC’s) af te breken. Deze veroorzaken productiviteitsverlies, hoofdpijn en klachten aan ogen en keel. Met een ventilator die wordt aangestuurd door een WIFI-sensor, bevordert Cloud Garden de afbraak van VOC’s via de plantenwand. Smart natuurtechnologie voor een gezond binnenklimaat.