My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

Recyclingservice voor papieren handdoeken

We gaan weer een stap vooruit door de eerste recyclingservice ter wereld voor papieren handdoeken aan te bieden. Wij helpen bedrijven om de cirkel te sluiten door hun gebruikte papieren handdoeken lokaal te recyclen tot nieuwe hygiëne tissueproducten. Het is een unieke oplossing die afval vermindert en de ecologische voetafdruk van papieren handdoeken met 40 % verlaagt - en tegelijkertijd een duurzaamheidsstatement maakt naar de werknemers en bezoekers.

Tork PaperCircle vermindert afval en de ecologische voetafdruk van papieren handdoeken. Zo draagt men bij aan een circulaire samenleving. Hierbij worden nieuwe grondstoffen gecreëerd en hernieuwbare materialen vrijgemaakt. Deze kunnen gebruikt worden om fossiele brandstoffen te vervangen. Tork PaperCircle is erkend door de European Paper Recycling Awards in het Europees Parlement.

Papieren handdoeken moeten apart worden ingezameld om volledig te worden gerecycled. In samenwerking met lokale bedrijven, met behulp van onze eigen fabrieken en Tork-technologie kunnen we dit bewerkstelligen voor de gebruikte handdoeken. De service wordt geleverd met een welkomstpakket om onze klanten in staat te stellen Tork PaperCircle te implementeren. Tork PaperCircle omvat creatieve communicatie in de sanitaire ruimte, gebaseerd op nudging en gedragswetenschap, waarvan bewezen is dat het de naleving verbetert en het gedrag verandert. Hierdoor neemt recycling toe.

Tork PaperCircle verschuift het gebruik van professionele hygiëneproducten. Als eerste papieren handdoekrecyclingservice ter wereld helpt het om de kringloop voor bedrijven te sluiten en maakt het gebruikte handdoeken van afval tot een hulpbron. Deze service heeft bewezen dat de ecologische voetafdruk met tenminste 40% wordt verlaagd en klanten melden dat hun gebouwen die gebruik maken van Tork PaperCircle, ongeveer 20% minder afval genereren. "Essity laat zien hoe het mogelijk is om duurzaamheid en industriële ontwikkeling samen te voegen onder een unieke noemer", Simona Bonafè, rapporteur, EU Circulair pakket.

Ondanks de duurzaamheidswinst is Tork PaperCircle gegarandeerd niet duurder dan andere afvalverwerkingsopties voor gebruikte handdoeken. Om tot een introductie en implementatie te komen, hebben we een uitgebreid welkomstpakket ontwikkeld dat alles omvat van digitale content, zoals een presentatievideo en informatie die intern verstuurd kan worden, tot instructies voor de schoonmakers en stickers voor in de sanitaire ruimten. Tork biedt ook een follow-up service over de voortgang en cijfers over hoeveel materiaal wordt gerecycled (d.w.z. niet verbrand), vermindering van afval en CO2-voetafdruk.Tork

Arnhemse Bovenweg 120
3708 AH ZEIST
030-698 46 00
info@tork.nl
www.tork.nl

Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de volgende sectoren: horeca, gezondheid alsook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Tork is marktleider in Europa.