My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

Plastic scheidingsmethodiek

Plastic afval wordt gewassen en fijngemalen tot kleinere deeltjes. De mix van verschillende plastic typen worden dan door onze techniek in 1 processtap gescheiden naar tot wel 4 verschillende plastic soorten. Deze soorten hebben een puurheid van tot wel >99%. Dit eindresultaat komt qua kwaliteit dicht in de buurt van nieuw plastic en is hierdoor uitstekend herbruikbaar voor nieuwe producten.

Dit is op dit moment de enige oplossing die plastic een waarde kan geven. Waarom scheiden we glas? Waarom scheiden we papier? Omdat het een waarde heeft om te recyclen. Tot nu toe was dat voor plastic niet mogelijk. De uitvinding van de TU Delft is revolutionair. En kan in tegenstelling tot andere plastic recyclelaars een 99,1% zuivere grondstof reproduceren. Tot nu toe ligt deze grens op 70% zuiver. Een product wat gemaakt is van een 70% mengsel, kan nooit meer worden opgewaardeerd naar 100%. Door plastic zo goed te kunnen recyclen, kunnen we het goed verkopen, waardoor het in de toekomst ook waarde kan krijgen voor inkoop.

Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de website van plasticrecyclingamsterdam.nlMilieu Service Nederland

Stammerkamp 1
1112 VE DIEMEN
088-080 90 10
info@milieuservice.nl
www.milieuservice.nl

Is bij uitstek de organisatie die helpt bij het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen ten aanzien van afvalinzameling. Door te scheiden bij de bron zorgen we ervoor dat afval de meest optimale vorm van recycling krijgt. Rapportages en analyses geven u inzicht om prestaties te verbeteren. Werkt u met Milieu Service Nederland dan draagt u bij aan een betere wereld.