My Example

winnaars 2019

Genomineerden 2019

deelnemers 2019

Micro Ecosysteem Bouwelementen- Florapanels

Zonlicht, water en planten vormen de basis van het unieke ecosysteem van onze Aarde. In de ruimtevaartwetenschap is er veel onderzoek gedaan naar gesloten micro-ecosystemen. Dit om lange verblijven van astronauten in de ruimte mogelijk te maken. Uit dit fundamenteel wetenschappelijke onderzoek zijn het concept Florapanels voortgekomen.

Planten groeien en leven uitstekend in een micro-ecosysteem en voeden zichzelf met CO2 en de blaadjes die afsterven. Ze moeten uiteraard wel genoeg licht krijgen voor hun fotosynthese. De geproduceerde zuurstof gebruikt de plant in het donker zelf. Het overschot is voor de bacteriën, die de dode blaadjes afbreken. Het water heeft zijn eigen kringloop; wordt opgenomen, verdampt en druppelt weer op de wortels. Het is een totaal zelfstandig klein (parallel) wereldje binnen een blok, die gasdicht is gescheiden van de buitenwereld. Dit laatste is een mogelijkheid gecreëerd om het concept als een bouwblok te ontwikkelen.

Wereldwijd uniek bouwelement met geïntegreerd micro-ecosysteem, ofwel Florapanel is een stukje natuur tussen transparante platen die als een blok in systeemwanden geplaatst kunnen worden.

Florapanels.nl Maak je eigen parallelle Wereld!Florapanels

Karbrugsevoetpad 4
6851 DN Huissen
+31 26 325 84 83
info@florapanels.nl
www.florapanels.nl