My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

Fluorvrije schuimblusser

De fluorvrije schuimblussers hebben een goed blusvermogen op vaste stoffen (brandklasse A volgens EN2) en vloeistoffen (brandklasse B) en zijn daarmee allround inzetbaar in o.a. de kantooromgeving, het onderwijs, logistiek, de zorg en lichte industrie. Het temperatuursbereik van de blussers is van 0 tot +60°C.

Fluorsurfactants en andere geperfluoreerde verbindingen - oftewel PFAS -  spelen een belangrijke rol in allerlei producten: reinigings- en onderhoudsmiddelen, verpakkingsmaterialen, textiel en coatings. Maar ook in brandblusschuimen zorgen de bijzondere eigenschappen van fluorverbindingen voor een hogere effectiviteit en lange houdbaarheid.Maar deze door de mens gecreëerde chemische stoffen hebben een belangrijk nadeel: ze zijn stabiel dat ze niet door de natuur kunnen worden afgebroken en bovendien hopen ze zich op in vetweefsels van dieren.

Op dit moment zijn de gemeten gehaltes nog laag, maar op termijn zouden fluorsurfactants ook in schadelijke hoeveelheden in de menselijke voedselketen terecht kunnen komen. Er is een goede oplossing voor dit probleem: zorgen dat deze stoffen niet meer in het milieu terecht kunnen komen. De eerste stap zetten wij al een aantal jaren geleden door de schadelijke fluorsurfactants in een gescheiden container in de blusser onder te brengen. Nu zetten we de ultieme stap: de nieuwe Bioclass F3 schuimblussers zijn 100% fluorvrij.Saval

Huifakkerstraat 22
4815 PN BREDA
076-548 70 00
info@saval.nl
www.saval.nl

Sinds 1925 actief op het gebied van brandbeveiliging, gespecialiseerd in de productie van brandblussers en brandslanghaspels. Daarnaast verzorgt Saval het onderhoud van genoemde blusmiddelen en noodverlichting en maken veiligheidsopleidingen zoals onder andere BHV, VCA en EHBO het assortiment compleet.