My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

Efficiënt afvalbeheer door innovatieve sensoren

Ons concept helpt bedrijven om afval te voorkomen. Dat doen we door op een slimme en innovatieve manier verschillende soorten afval direct bij de bron te sorteren, waardoor afval grondstof wordt voor weer nieuwe producten. Met als resultaat: afvalvrije werkplekken en gebouwen. Hiermee leveren we een concrete en zichtbare bijdrage aan de circulaire economie, aan een duurzame wereld waarin afval niet bestaat.  

Hoe doen we dat?
Met een enthousiast en gedreven team van afval-specialisten focussen wij op uw interne afvalmanagement. Zo kunt u bij ons inzamelmiddelen kopen of huren, leveren wij advies en rapportages en kunnen we het volledige afvalbeheer voor u in beheer nemen. Op deze manier werken we samen toe naar een afvalvrije werkomgeving, waarbij uw afval weer een tweede leven als grondstof krijgt.

Duurzaam, maar vooral: slim
Met onze dienstverlening bieden we een duurzame oplossingen voor uw afval, maar vooral ook slimme. We beschikken bijvoorbeeld over unieke, zelf ontworpen inzamelmiddelen, zoals de Tulip, waarbij design en ergonomie hand in hand gaan. Of de Qubic, een uniek en modulair afval inzamelmiddel dat u volledig per afvalstroom kunt opbouwen en naar persoonlijke wensen kunt aanpassen. Maar we gaan verder: de technologie staat immers niet stil en daar blijven we met nieuwe concepten op investeren.  

Efficiënt afvalbeheer door innovatieve sensoren
Eén van onze meest recente innovaties betreft het inbouwen van meer ‘intelligentie’ in onze inzamelmiddelen. Zo hebben we een slimme sensor ontwikkeld, die voor verschillende typen afvalbakken geschikt is. Gebruik van zo’n sensor levert u diverse voordelen op, zoals: nooit meer uitpuilende of vieze bakken: de sensor meet tot op het procent nauwkeurig de ‘vulgraad’ en geeft aan wanneer de bak vol is; minder kans op zwerfaval: de sensor verschaft informatie wanneer deze het best kan worden leeggehaald en schoongemaakt; geen inefficiënte afvalledigingen meer: de sensor kan de afvalbakken op uw locatie precies lokaliseren, waardoor u exact weet op welke plekken en momenten het afval het meest vrijkomt. Hierop kunt u uw afvalinzamelingscapaciteit beter voor uw facilitaire dienst, medewerkers en gasten inrichten.    

De sensoren kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden, als u verschillende afvalinzamelingsmiddelen in uw gebouw heeft staan die van dezelfde sensor zijn voorzien. Hiermee krijgt u een schat aan informatie, waarmee we uw interne afvalstromen nog beter inzichtelijk kunnen maken en uw duurzaamheidsdoelstellingen sneller kunt bereiken. Meer gemak, meer duurzaamheid en de zekerheid van een efficiënte inzameling. Op dit moment zijn wij bezig met een introductie van dit systeem bij een aantal klanten.          EcoSmart Nederland

Spaarpot 6
5667 KX GELDROP
040-751 46 00
info@ecosmart.eu
www.ecosmart.eu

Staat voor duurzaam en efficiënt afvalbeheer. Afval bestaat niet is ons credo. Met uitgekiende inzamelmiddelen scheiden we afval aan de bron. Onze representatieve afvalspecialisten zorgen voor een afvalvrije omgeving. Samen met u maken we materialen geschikt voor hergebruik. Zo besparen we op primaire grondstoffen. Goed voor ons milieu, goed voor uw portemonnee.