My Example

deelnemers 2020

Inschrijven 2020

Genomineerden 2020-2011

De FgNoviteitenprijs 2019 werd onder ruime belangstelling uitgereikt door de burgemeester van Utrecht Jan van Zanen, samen met de voorzitter van de Jury Prof. Kris Pattyn. Download hier het juryrapport.


Winnaar FgNoviteiten juryprijs 2019

Kitchenflex automatisch detectie- en blussysteem
Het Saval Kitchenflex K6 en K9 detectie- en blussysteem is een modulair brandbeveiligingssysteem, dat bedoeld is voor het blussen van branden in frituurpannen en de bijbehorende afzuigkap. Het systeem blust snel en veilig met Bioclass ABF blusschuim, speciaal geschikt voor olie- en vetbranden. Onmisbaar in de professionele keuken van vandaag!

Detectie en automatische blussing
De blusschuimcilinder wordt bij de keukenopstelling gemonteerd. De speciale Cesaflex detectieleiding wordt bovenin de afzuigkap geïnstalleerd. Aan het einde van de detectieleiding wordt het eindstuk aangesloten met de manometer en de handbedieningsknop. Dit eindstuk wordt binnen handbereik, maar op een veilige plek, gemonteerd zodat het systeem veilig handmatig geactiveerd kan worden.

Werking Kitchenflex
In rusttoestand staat de detectieleiding van de Kitchenflex onder ca. 12 bar stikstofdruk. Bij brand zal de hitte van de vlammen het materiaal doen verweken. Zodra de detectieleiding een temperatuur van ca. 160°C heeft bereikt, barst hij open. De stikstofdruk valt weg, waardoor het blusventiel opent. Het ABF blusschuim komt vervolgens vrij en wordt via een RVS leidingnet door de schuimsproeiers op het beveiligde object gebracht. De gehele inhoud van de cilinder wordt op het object gebracht. Zodra een voldoende afdekking is bereikt, stopt de brand.
De Kitchenflex is verkrijgbaar in een 6 en 9 liter ABF blusschuim uitvoering.Winnaar FgNoviteiten studentenjury 2019

Skelex exoskelet
De exoskeletten van Skelex stellen werknemers van productiebedrijven in staat om productiever te zijn en het risico op klachten te minimaliseren. Dit niet-aangedreven exoskelet voor het bovenlichaam verlicht werkzaamheden, waarbij armen intensief gebruikt worden. De Skelex technologie biedt de gebruiker een gewichtloos gevoel in de armen, waardoor spieractiviteit en vermoeidheid verminderen. Het ondersteunt de biologische beweging van gewrichten en draagt het gewicht over aan het onderlichaam. De Skelex gebruikt energie uit spieren in het lichaam die normaal niet belast worden tijdens het werk.  

Toepassing:

• Reikafstanden

• Boven schouderhoogte werken  

Voordelen:  

• Optimaliseert de rughouding

• Minder belasting van nek- en schoudergebied 

• Aanpasbaar aan postuur gebruiker  

Waarom de Skelex?
In de industrie is veel lichamelijk zwaar werk. Je werkt vaak langdurig in een belastende houding. Deze werkzaamheden vergroten het risico op letsel en dat kan resulteren in een lagere productiviteit, langdurige uitval en zelfs arbeidsongeschiktheid. De Skelex kan een belangrijke rol spelen in het reduceren van deze klachten en dus in het duurzaam inzetbaar houden van mensen die lichamelijk zwaar werk doen.  


UITREIKING

DATUM
Woensdag 12:00 uur, 29 januari 2020

LOCATIE
Noviteitenplein, hal 2, beursvloer vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 2020
Jaarbeurs Utrecht