deelnemers 2018

inschrijven?

winnaars 2018

Health2Work Cube

Duurzame inzetbaarheid van personeel wordt steeds belangrijker. Verandering van houding en beweging hebben een gunstig effect op de inzetbaarheid van werknemers en moeten worden gestimuleerd.
De Health2Work Cube is een uniek design meubel, waarmee dynamisch werken en verandering van houding op de werkplek worden gecombineerd. De Cube biedt maar liefst tien verschillende werkhoudingen. Onder het motto ‘de beste houding is de volgende’ zorgt de Health2Work Cube met tien verschillende houdingen, waaronder fietsen, lopen, zit-sta en liggen, ervoor dat je makkelijk kunt wisselen van houding.

De Health2Work Cube:

+ brengt je in beweging

+ vergroot creativiteit en productiviteit

+ verbetert de conditie van je hersenen

Kortom, de Health2Work Cube maakt je happy!

Wat zeggen wetenschappers over verandering van houding en dynamische werkplekken?

Uit onderzoek van de University of Leicester onder bijna 800.000 personen blijkt dat degenen die dagelijks het langst zitten meer dan 2 keer zoveel kans hebben op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico lopen op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die na hun werk voldoende bewegen, is het risico groter. Er moet dus ook meer bewogen worden tijdens de werkdag op kantoor!

Zitten wordt wel het nieuwe roken genoemd, maar wat betekent dat voor het lichaam?

Tijdens het zitten gebruiken we onze grote spieren (been- en bilspieren) niet en neemt de behoefte aan energie in deze spieren enorm af. De snelheid waarmee je calorieën verbranden, zakt naar circa 1 calorie per minuut.

De gevolgen van langdurig zitten

Na 24 uur zitten

De bloedstroming daalt dusdanig dat daarmee de insuline bijna 40% van zijn vermogen, om glucose op te nemen, verliest. Dit verhoogt de kans op diabetes type II.

Na 2 weken 6 uur per dag zitten

De waarde van het LDL cholesterol, ook wel ’slechte’ cholesterol genoemd, wordt hoger en ook andere vetmoleculen nemen toe. Daarmee ontstaat een groter risico op gewichtstoename. Door de verlengde inactiviteit beginnen de spieren af te breken. Geleidelijk worden hun contracties zwakker en tenslotte hinderen ze het pompen van het bloed naar het hart.

Na 10 tot 20 jaar meer dan 6 uur per dag zitten

Mogelijk kun je twee jaar aan je leven toevoegen alleen al drie uur per dag minder te zitten. Creëer herstelmomenten, wissel af tussen staan, liggen, hangen en zitten. Kortom verander van houding en kom in beweging.

Gaan onze hersenen beter werken als we meer bewegen?

Iedereen weet dat regelmatig bewegen goed is voor het lichaam. De Nederlandse hoogleraar en neuropsycholoog Prof. Dr. Erik Scherder vertelt in zijn colleges dat bewegen ook heel belangrijk is voor je hersenen. Mensen die tussen hun vijftiende en vijfentwintigste erg actief zijn, hebben op latere leeftijd veel minder last van dementie. Ook na je vijfentwintigste is bewegen - stevig doorfietsen of doorlopen is al genoeg - essentieel voor het functioneren van je brein.

Fysieke beweging helpt bloed en daarmee zuurstof naar je hersenen te pompen en stuurt ook humeur verbeterende hormonen. Als we niet bewegen, begint de hersenfunctie te zakken en gaat je cognitief vermogen achteruit.

Durf jij de cultuur binnen jouw organisatie te veranderen?

Lang zitten verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden, diabetes type II en hart- en vaatziekten. Tevens zijn er aanwijzingen dat langdurig zitten de kans op depressie, verschillende vormen van kanker en dementie verhoogt.

Werkgevers gaan hiervan de gevolgen merken, ook financieel. Vooral de werkgevers van bedrijven waar het grootste deel van het werk zittend wordt uitgevoerd. Minder zitten is dan een relatief eenvoudige en effectieve interventie.

‘Beweging’ zorgt voor verandering. Nieuw gedrag vraagt om ‘motivatietriggers’, zoals een dynamische werkomgeving, goed voorbeeldgedrag van leidinggevenden, beweegmomentjes en mogelijkheden om op kantoor andere houdingen aan te nemen dan zitten.

Kom in beweging in de Health2Work Cube!

De Health2Work Cube bestaat uit 8 losse elementen met een maximale afmeting van 150 x 75 x 150 cm (lxbxh) per object. De elementen kunnen in een vierkant (Cube) tegen elkaar geplaatst worden en staan vrij in de ruimte. Ook kunnen de losse elementen meestal per 1/8 deel los in de ruimte worden geplaatst.Health2Work

Zwetsloot 5E
9231 DW SURHUISTERVEEN
088-240 00 60
info@health2work.nl
www.health2work.nl

Levert een gezonde en efficiĆ«nte werkomgeving waardoor u en uw medewerkers volop energie hebben om optimaal te presteren. Volgens Health2work verdient iedereen een gezonde werkomgeving die mensen gelukkiger en productiever maakt. Standnummer:   D13