My Example

winnaars 2019

Genomineerden 2019

deelnemers 2019

EvaQ Lighting: innovatief vluchtweg- en noodverlichtingssysteem

Isolectra brengt een nieuw, innovatief vluchtweg- en noodverlichtingssysteem op de markt: EvaQ Lighting. Dit systeem zorgt voor een snellere en veiligere evacuatie, waardoor meer mensen ongedeerd hun weg naar buiten vinden bij een brand of andere calamiteit. EvaQ Lighting, zichtbare veiligheid. Wij maken gebruik van speciaal rood en dynamisch groen licht, in plaats van wit licht. Dit licht stelt je in staat om door de rook heen te kijken en het wordt meteen duidelijk waar de vluchtdeur zich bevindt. EvaQ Lighting helpt om sneller en veiliger te evacueren.

EvaQ Lighting houdt rekening met menselijk gedrag in panieksituaties

Wat EvaQ Lighting zo uniek maakt, is dat er bij de ontwikkeling van het systeem nadrukkelijk rekening gehouden is met menselijk gedrag in panieksituaties: de meeste mensen komen namelijk te laat in actie en vluchten bovendien op de automatische piloot, via dezelfde route die ze hebben genomen om binnen te komen. Óók als dat niet de kortste of de meest veilige route is. Bovendien ziet 40% van de evacuees door paniek de vluchtdeuren sowieso niet meer. Als er ook nog sprake is van rookontwikkeling en het zicht afneemt, verkleint dat de kans op een snelle en veilige evacuatie nog meer.

EvaQ Lighting vergroot de veiligheid tijdens een calamiteit

EvaQ Lighting bevordert zelfredzaamheid: door interactie, dynamiek en adaptie.

 • Zelfredzaamheid
  Door gebruik te maken speciaal rood en dynamisch groen licht wordt het gevoel van urgentie vergroot, waardoor men in actie komt. Bovendien is door dit licht altijd zicht bij rook.

 • Interactie
  Door de koppeling van componenten kunnen verlichting, het slow-whoop-signaal en gesproken woord ‘samenwerken’. De interactie tussen deze systemen vergroot de kans op een veilige en snelle evacuatie.

 • Dynamiek
  De veiligheidssignaleringen knipperen, waardoor de kans kleiner is dat mensen ze in paniek over het hoofd zien.

 • Adaptie
  Het systeem is schaalbaar en af te stemmen op de gebruikers van een gebouw. Denk hierbij aan gebouwen met veel bezoekers, of met patiënten of bewoners die zichzelf niet kunnen redden.

Daarnaast is EvaQ Lighting stekerbaar, dus sneller te monteren dan een conventioneel nood- en vluchtwegverlichting systeem. Én energiebesparend doordat er minder armaturen nodig zijn, vanwege het grote lichtbereik.Isolectra

Rivium Boulevard 101
2909 LK CAPELLE AAN DEN IJSSEL
010-285 54 44
info@isolectra.nl
www.isolectra.nl

Onze drijfveer is om installaties in gebouwen veiliger, efficiĆ«nter en toekomstbestendig te maken. Wij bieden hiervoor innovatieve oplossingen en ondersteunen onze klant met kennis en engineering. Kwaliteit staat hierbij voorop. Voorbeelden die we tonen zijn EvaQ Lighting evacuatieverlichting, Innovience OptoXS datasystemen, Wieland stekerbare installaties en Isolectra Academy. Standnummer:   K2