My Example

winnaars 2019

Genomineerden 2019

deelnemers 2019

Duurzame tapijtreinigingsmethode door middel van kristallisatie

Progenta heeft een nieuwe methodiek op het gebied van tapijtonderhoud: het duurzame Smart Care Trio System in combinatie met encapsulation: vuil wordt middels kristallen ingekapseld en ingeborsteld. De (vuile) kristallen drogen op en worden opgezogen tijdens de reguliere schoonmaak. Voordelen van dit systeem zijn o.a. direct beloopbaar, water- en energiebesparend, green seal gecertificeerd, voorgeschreven en geadviseerd door gerenommeerde tapijtfabrikanten en tapijt kan gerecycled worden.

ENCAPSULATION

Tijdens de reiniging passen we het nieuwste systeem op het gebied van tapijtonderhoud toe. Dit Smart Care Trio System komt uit de Verenigde Staten en heeft daar haar sporen inmiddels verdiend.

De door ons toegepaste methodiek qua reinigen en onderhoud is gebaseerd op encapsulation. Middels de Trio machine worden vloeibare kristallen op het tapijt gespoten. Het vuil wordt middels de kristallen ingekapseld, vervolgens worden deze kristallen door de borstels van de Trio machine ingeborsteld. Eventuele vlekken welke achterblijven worden nabehandeld. De overgebleven (vuile) kristallen drogen op en worden opgezogen door het reguliere schoonmaakbedrijf.

We zijn in staat om afhankelijk van de vervuiling de concentratie kristallen aan te passen, waardoor we binnen dezelfde methode lichte tot zware reiniging toe kunnen passen. Deze methode is daardoor ook geschikt voor dieptereiniging.

De overige voordelen van dit systeem zijn:

  • Tapijt is direct weer beloopbaar
  • Water- en energiebesparend
  • Green seal gecertificeerd
  • Weinig tot geen overlast qua geluid
  • Laat geen residu achter
  • Geen luchtjes
  • Voorgeschreven en geadviseerd door alle gerenommeerde fabrikanten van tapijt
  • Past binnen de circulaire economie wat het recyclen van tapijt, in welke vorm dan ook mogelijk maakt.

 Progenta

Veenendaalsestraatweg 14B
3921 EC ELST
0318-471 823
info@progenta.com
www.progenta.com

Specialist in vlekkeloos vloeronderhoud. Wij houden uw vloeren langdurig representatief en duurzaam schoon. Progenta dankt haar bestaansrecht aan vlekken in duizenden soorten en maten. Vlekken staan centraal in onze missie om zaken vlekkeloos te organiseren. Kom onze nieuwe droge- en duurzame tapijtreinigingsmethode bekijken. Standnummer:   F23