My Example

winnaars 2019

Genomineerden 2019

deelnemers 2019

De nieuwste innovatie in duurzame handhygiëne

De impact van technologische ontwikkelingen en duurzaamheid zijn de belangrijkste invloedsfactoren voor het Facility Management van vandaag de dag, blijk uit het trendonderzoek* onder het facilitair management in Nederland en België. Dyson brengt in 2018 de nieuwste technologische innovatie in duurzame handhygiëne: de Dyson Airblade™ Wash+Dry handdroger. Deze nieuwe Dyson handdroger, geïntegreerd in een sensor-gestuurde kraan, maakt gebruik van geoptimaliseerde Airblade-technologie. Dit zorgt voor een CO2 besparing ten opzichte van papieren handdoekjes van meer dan 80%. 

Duurzame Dyson innovatie

Per jaar worden er in Nederland omgerekend bijna 10 miljard papieren handdoekjes éénmalig gebruikt en vervolgens weggegooid, wat neerkomt op 17.000 doekjes per minuut. Dit staat gelijk aan ongeveer 300.000 bomen en een ecologische impact van 65.000 ton CO2 per jaar. Duurzame Dyson Airblade technologie bespaart tot 80% CO2 vergeleken met papieren handdoekjes, in lijn met de besparingen van LED-verlichting ten opzichte van conventionele verlichting.

Voor de nieuwe Dyson Airblade Wash+Dry handdroger is de Airblade-technologie geoptimaliseerd: de digitale V4 motor is opnieuw afgesteld en de luchtopeningen zijn teruggebracht van 0.8 mm tot 0.55 mm. Hierdoor is het energiegebruik verminderd met 35% en de CO2 besparing ten opzichte van papier is opgelopen tot wel 80%. Ook de besparing ten opzichte van kantoenrollen is toegenomen tot wel 75%. Door het optimaliseren van de motor en luchtstroom, is het geluid met 40% verminderd waardoor de Dyson Airblade Wash+Dry een van de stilste jet handdrogers is.

State-of-the-art hygiëne technologie

Na een toiletbezoek worden vaak meerdere vervuilde oppervlakten aangeraakt, zowel vóór als ná het wassen van de handen. Het openen van de toiletdeur, het open- en dichtdraaien van de kraan en vervolgens het aanraken van de handdoekrol, papieren doekjes of knop van een handendroger. Al deze oppervlakten kunnen door aanraking of door de vervuilde lucht in de toiletruimte besmet zijn met bacteriën.

De Dyson Airblade Wash+Dry heeft volledige touch-free bediening: zowel de kraan als de geïntegreerde handdroger zijn sensor-gestuurd. Tijdens het handen wassen en drogen hoeven er dus geen vervuilde oppervlakten meer aangeraakt te worden. De lucht die gebruikt wordt om het water met 690 km/uur van de handen te schrapen is gereinigd met een HEPA filter waardoor 99.95% van eventuele bacteriën uit de lucht worden verwijderd. En omdat de handen direct boven de wasbak gedroogd worden is er geen verspreiding van water door de toiletruimte meer. De Dyson Airblade Wash+Dry is dan ook HACCP gecertifieerd voor gebruik in voedselindustrie en voldoet aan strikte hygiëne-eisen. 

Een schoon en net toilet

Overvolle vuilnisbakken, doorgetrokken kantoenrollen of water en papieren handdoekjes op de grond kunnen een rommelige en vuile indruk achterlaten van een toiletruimte. 

Omdat de Dyson Airblade Wash+Dry een geïntegreerde handdroogoplossing boven de wasbak biedt, is er geen aparte droogoplossing aan de muur meer nodig. Naast een enorme plaatsbesparing, betekent dit ook dat er normaal nooit meer water op de grond komt. Ook de rommelige indruk die doorgedraaide kantoenrollen en uitpuilende prullenbakken achterlaten behoren tot het verleden.  

Onderhoudsvrij en 100% operationeel

Met papieren handdoekjes of kantoenrollen moeten regelmatig de apparaten bijgevuld worden en het gebruikte materiaal afgevoerd en weggegooid of gewassen worden. Daarnaast komt het vaak voor dat op het toilet de papieren handdoekjes op zijn of de kantoenrollen zijn doorgedraaid. 

De Dyson Airblade Wash+Dry is onderhoudsvrij en is daarmee 100% van de tijd operationeel. De kraan is eenvoudig schoon te maken zoals iedere andere kraan en bespaart dus ook op de schoonmaak van een aparte handdroogoplossing. 

Forse besparing op operationele kosten

De kosten voor papieren handdoekjes en kantoenen handdoekrollen liggen vaak tussen één en vijf cent per droogbeurt. Afhankelijk van gebruik kunnen de kosten op jaarbasis bij bijvoorbeeld 200 gebruikers per dag oplopen tot bijna EUR 1500 per droogpunt. 

De operationele kosten zijn voor de Dyson Airblade Wash+Dry ongeveer 0,003 cent per droogbeurt, dat is gemiddeld 97% lager dan papierenhanddoekjes (gemiddeld 1 cent per droging) en zelfs 99% lager dan kantoenen handdoekrollen (gemiddeld 5 cent per droging).

 

* De Nederlandse Facility Management Markt 2017 (door FMN en Twynstra Gudde) en FM-Trendrapport België 2017 (door IFMA Belgium en Procos Group)Dyson

Fred Roeskestraat 109
1076 EE AMSTERDAM
020-521 98 90
professional@dyson.nl
www.dyson.nl

'Improving health and well-being with intelligent products and services’. Dyson is een internationaal technologiebedrijf. We veranderen elk vakgebied waarin we actief zijn op een radicale en iconische manier met oplossingen die werken, topresultaten leveren en er volledig anders uitzien. Bij ons draait het om betere ideeën en technieken, om de problemen op te lossen die anderen laten liggen. Standnummer:   F32