Genomineerden 2019

deelnemers 2019

winnaars 2018

Winnaar FGNoviteiten juryprijs 2018

Holografische interactieve assistent van PRSONAS

De holografische interactieve assistenten van PRSONAS maken hun opwachting in Nederland. Voor het eerst zal deze noviteit, die overkomt uit Amerika, te zien zijn op de Facilitaire Vakbeurs in Utrecht op 24, 25 en 26 januari. Met behulp van holografische projecties, augmented en virtual reality kunnen deze assistenten optreden als receptioniste, productspecialist of gastvrouw. G10, marktleider in Nederland op het gebied van bezoekersbeheer haalt hiermee de nieuwste generatie selfservice oplossingen naar ons land.

Met PRSONAS biedt G10 een onderscheidende holografische selfservice oplossing. De producten automatiseren de eerste contactmomenten met bezoekers en geven dat contact tegelijkertijd een persoonlijke touch. De assistenten reageren op bezoekers middels ingebouwde bewegingssensoren. Door toepassing van artificial intelligence en mixed reality communiceren zij interactief met de personen die tegenover hen staan.

Onderscheidend vermogen
G10 staat in Nederland al jaren bekend als innovator op het gebied van bezoekersbeheer en -registratie. Voor het bedrijf is het een logische stap om de assistenten van PRSONAS nu in eigen land te introduceren. Gio Schouten, directeur van G10 is trots op de uitbreiding met PRSONAS: “De holografische projecties van PRSONAS laten een bijzondere indruk achter bij bezoekers. Dit draagt bij aan het innovatieve karakter en onderscheidend vermogen van een organisatie. Tevens maakt de technologie achter PRSONAS het mogelijk analyses te maken van informatie die bezoekers en gebruikers via de virtuele assistenten achterlaten. En misschien het allerbelangrijkst: ze zijn altijd vriendelijk, 24 uur per dag beschikbaar en onthouden alles.”

Eyecatcher
De holografische projecties zijn een echte eyecatcher. Zo biedt PRSONAS de mogelijkheid om projecties van virtueel personeel in bedrijfskleding of bekende persoonlijkheden in te zetten. PRSONAS biedt herkenning en vertrouwen door mascottes of reclame iconen in bedrijven, winkels, instellingen of op een evenement aanwezig te laten zijn.  Gio Schouten: “Stel je voor, je wordt door Einstein verwelkomd bij een onderzoeksinstituut of Rembrandt vertelt het verhaal achter De Nachtwacht.”

 

Winnaar FGNoviteiten publieksprijs 2018

EvaQ Lighting: innovatief vluchtweg- en noodverlichtingssysteem

 Isolectra brengt een nieuw, innovatief vluchtweg- en noodverlichtingssysteem op de markt: EvaQ Lighting. Dit systeem zorgt voor een snellere en veiligere evacuatie, waardoor meer mensen ongedeerd hun weg naar buiten vinden bij een brand of andere calamiteit. EvaQ Lighting, zichtbare veiligheid. Wij maken gebruik van speciaal rood en dynamisch groen licht, in plaats van wit licht. Dit licht stelt je in staat om door de rook heen te kijken en het wordt meteen duidelijk waar de vluchtdeur zich bevindt. EvaQ Lighting helpt om sneller en veiliger te evacueren.

EvaQ Lighting houdt rekening met menselijk gedrag in panieksituaties
Wat EvaQ Lighting zo uniek maakt, is dat er bij de ontwikkeling van het systeem nadrukkelijk rekening gehouden is met menselijk gedrag in panieksituaties: de meeste mensen komen namelijk te laat in actie en vluchten bovendien op de automatische piloot, via dezelfde route die ze hebben genomen om binnen te komen. Óók als dat niet de kortste of de meest veilige route is. Bovendien ziet 40% van de evacuees door paniek de vluchtdeuren sowieso niet meer. Als er ook nog sprake is van rookontwikkeling en het zicht afneemt, verkleint dat de kans op een snelle en veilige evacuatie nog meer.

EvaQ Lighting vergroot de veiligheid tijdens een calamiteit
EvaQ Lighting bevordert zelfredzaamheid: door interactie, dynamiek en adaptie.

Zelfredzaamheid
Door gebruik te maken speciaal rood en dynamisch groen licht wordt het gevoel van urgentie vergroot, waardoor men in actie komt. Bovendien is door dit licht altijd zicht bij rook.

Interactie
Door de koppeling van componenten kunnen verlichting, het slow-whoop-signaal en gesproken woord ‘samenwerken’. De interactie tussen deze systemen vergroot de kans op een veilige en snelle evacuatie.

Dynamiek
De veiligheidssignaleringen knipperen, waardoor de kans kleiner is dat mensen ze in paniek over het hoofd zien.

Adaptie
Het systeem is schaalbaar en af te stemmen op de gebruikers van een gebouw. Denk hierbij aan gebouwen met veel bezoekers, of met patiënten of bewoners die zichzelf niet kunnen redden.

Daarnaast is EvaQ Lighting stekerbaar, dus sneller te monteren dan een conventioneel nood- en vluchtwegverlichting systeem. Én energiebesparend doordat er minder armaturen nodig zijn, vanwege het grote lichtbereik.